Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Sådan sikrer vi sammen en tryg indsamling den 8. maj

Det er vigtigt for os, at du som indsamler føler dig godt klædt på til at gå ud og samle ind søndag den 8. maj, herunder at du ved, hvordan du skal forholde dig ift. Covid-19.

Vi forholder os naturligvis løbende til myndighedernes anbefalinger i forhold til at minimere risikoen for smittespredning af COVID-19 og sikre en tryg indsamling for alle. Læs med her og find ud af, hvordan du skal forholde dig som indsamler.

 

 1. Indsamlingen er kontantløs. Der er derfor ingen mønter, der skifter hænder, og du kan holde god afstand til dem, du ringer på hos. Du skal heller ikke mødes med andre indsamlere i banken for at aflevere pengene efter indsamlingen.
 2. Brug håndsprit. Vi opfordrer alle indsamlere til at medbringe håndsprit på ruten og bruge den ofte.
 3. Hold afstand. Træd et skridt tilbage, når døren bliver åbnet, og sørg altid for at holde mindst en meters afstand til den, der åbner døren. Vis hensyn og respekter, hvis den, der åbner døren, virker utilpas ved situationen.
 4. Bliv hjemme, hvis du er syg.
 5. Lav en digital indsamling. Hvis du er bekymret for at samle ind eller måske er blevet forhindret i at samle ind på dagen, kan du nemt og hurtigt lave en digital indsamling. Du kan oprette en digital indsamling på vores hjemmeside eller på Facebook.

Tusind tak for din støtte som indsamler. Din indsats er meget værdsat i en tid, hvor coronakrisen har ramt millioner af børn i verdens allerfattigste lande og presset familier ud i fattigdom.

Tusind tak for din indsats. ❤️

Få svar på dine spørgsmål her

Værd at vide om Landsindsamlingen

Hvad går pengene til?

SOS Børnebyerne arbejder på to måder i over 130 lande. I børnebyerne giver vi udsatte og forældreløse børn et nyt hjem, en ny familie og en ny SOS-mor, der holder børnene i hånden hele vejen gennem deres opvækst, indtil de er voksne og flyvefærdige.

Uden for børnebyerne arbejder vi forebyggende med sårbare og udsatte familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene. Vi støtter forældrene, så de får økonomisk overskud i hverdagen, og børnene får en helt almindelig barndom med et trygt hjem, kærlige forældre, skole og kammerater.

I SOS Børnebyerne støtter vi børnene gennem de små og store udfordringer, som et børneliv er fuldt af. Vi mener, at alle børn har ret til en tryg barndom i en kærlig familie.

Der er desværre stadigvæk millioner af børn verden over, som ikke går i skole. Derfor går pengene fra landsindsamlingen i 2023 til at sikre udsatte børns skolegang.

Når børn ikke kommer i skole, er der langt større risiko for, at de kommer til at leve et liv i fattigdom. Uddannelse er den sikreste vej ud af fattigdom, og er med til at bryde den sociale arv og give et barn bedre fremtidsmuligheder.

Gå en søndagstur med mening og hjælp udsatte børn til en god skolegang. Bliv indsamler søndag den 14. maj 2023! Find en ledig rute og tilmeld dig her

Hvordan kan jeg hjælpe, hvis jeg ikke kan samle ind på dagen?

Hvis du ikke har mulighed for gå en rute den 14. maj, kan du sagtens samle ind alligevel. Du kan nemlig oprette din egen digitale indsamling – en slags digital indsamlingsbøtte, som du kan dele med venner, familie og kolleger via e-mail og Facebook, så de kan give et bidrag til landsindsamlingen.

Du kan nemt oprette din egen digitale indsamling her.

Hvis du ikke har lyst til at oprette en digital indsamling, kan du hjælpe børnene ved at give et bidrag på SMS, MobilePay eller via netbank:

 • SMS SOS50, SOS100 eller SOS150 til 1910 og støt med 50 kr., 100 kr. eller 150 kr.
 • Støt via MobilePay på 75301
 • Støt via netbank: Regnr. 4183, Kontonr.:  4286227
 • Du kan også vælge at blive SOS-fadder for et barn eller en by. Så giver du et fast bidrag hver måned og hjælper de mest udsatte børn til at få en tryg opvækst og en fremtid – læs mere her

Se flere måder at støtte børnene på her

Hvordan tager jeg imod MobilePay?
 1. Vis MobilePay-nummeret – 74448 , som står på forsiden af dit indsamlingskilt
 2. Personen logger på sin MobilePay-app, indtaster et valgfrit beløb og overfører en donation
 3. Personen vil modtage en kvittering på sin MobilePay-app, der bekræfter donationen
 4. Nu kan du takke for bidraget og ønske god dag

Husk, at holde afstand til den som åbner døren.

SOS Børnebyerne i medierne lige nu

To eksterne undersøgelser bestilt af SOS Børnebyerne har afdækket en række sager om svigt i beskyttelse af børn i SOS børnebyernes varetægt. Vi er meget berørte af sagen og ser på den med den allerstørste alvor. Hele organisationen arbejder på højtryk for at komme til bunds i problemerne og rette op på dem. For os er børnenes sikkerhed det vigtigste, og de har fortsat brug for din hjælp.

Du kan læse mere om sagen og vores håndtering her

Den nuværende medieomtale giver dig måske nogle overvejelser omkring landsindsamlingen.

Det kan vi godt forstå, og vi har derfor svaret på en række spørgsmål, som kunne være relevante for dig, da vi ønsker, at du skal have en god oplevelse, når du samler ind på søndag.

Se spørgsmål og svar