Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Corona: Sådan sikrer vi sammen en tryg indsamling den 20. september

Vi tager alle nødvendige forholdsregler for at minimere risikoen for smittespredning af COVID-19 og sikre en tryg indsamling for alle. Læs med her og find ud af, hvordan du skal forholde dig som indsamler.

 1. Brug håndsprit – og eventuelt mundbind. Vi opfordrer alle indsamlere til at medbringe en håndsprit på ruten og bruge den ofte. Matas har valgt at donere gratis mundbind og håndsprit til alle indsamlere ved SOS Børnebyernes landsindsamling. Alle indsamlere får tilsendt en mail med nærmere information om, hvordan de kan hente gratis mundbind og håndsprit i Matas.
 2. Hold afstand. Træd et skridt tilbage, når døren bliver åbnet, og sørg altid for at holde mindst en meters afstand til den, der åbner døren. Hold indsamlingsbøtten ud i strakt arm og bed giveren gøre det samme, når han/hun kommer pengene i indsamlingsbøtten. Rør ikke selv ved pengene, men lad giveren komme dem direkte i indsamlingsbøtten. Du kan også vælge kun at modtage bidrag via SMS eller MobilePay, hvis du ikke ønsker kontakt med kontanter.
  Vis hensyn og respekter, hvis den, der åbner døren, virker utilpas ved situationen. Træd eventuelt et ekstra skridt tilbage og nævn muligheden for at donere via SMS eller MobilePay.
 3. Bliv hjemme, hvis du er syg.
 4. Lav en digital indsamling. Hvis du er bekymret for at samle ind eller måske er blevet forhindret i at samle ind på dagen, kan du nemt og hurtigt lave en digital indsamling. Du kan oprette en digital indsamling på vores hjemmeside eller på Facebook.

 

Tusind tak for din støtte som indsamler. Din indsats er meget værdsat i en tid, hvor coronakrisen rammer millioner af børn i verdens allerfattigste lande og presser familier ud i fattigdom.

Mange børn må sulte, fordi de omfattende nedlukninger gør det ekstremt svært for forældrene at skaffe mad. Og et uhyrligt antal børn går glip af uddannelse og dermed muligheden for en bedre fremtid. Men jo flere, vi er, der hjælper, jo flere børn kan vi nå.

Tusind tak for din indsats. ❤️

Vi følger løbende udviklingen i COVID-19, og alle indsamlere får direkte besked, hvis der sker ændringer i forhold til landsindsamlingen.

Få svar på dine spørgsmål her
Værd at vide om Landsindsamlingen
Hvad går pengene til?

SOS Børnebyerne arbejder på to måder i over 130 lande. I børnebyerne giver vi udsatte og forældreløse børn et nyt hjem, en ny familie og en ny SOS-mor, der holder børnene i hånden hele vejen gennem deres opvækst, indtil de er voksne og flyvefærdige.

Uden for børnebyerne arbejder vi forebyggende med sårbare og udsatte familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene. Vi støtter forældrene, så de får økonomisk overskud i hverdagen, og børnene får en helt almindelig barndom med et trygt hjem, kærlige forældre, skole og kammerater.

I SOS Børnebyerne støtter vi børnene gennem de små og store udfordringer, som et børneliv er fuldt af. Vi mener, at alle børn har ret til en tryg barndom i en kærlig familie.

Gå en søndagstur med mening. Bliv indsamler søndag d. 9. maj 2021! Find en ledig rute og tilmeld dig her

Hvordan kan jeg hjælpe, hvis jeg ikke kan samle ind på dagen?

Hvis du ikke har mulighed for gå en rute den 9. maj, kan du sagtens samle ind alligevel. Du kan nemlig oprette din egen indsamling på vores hjemmeside – en slags digital indsamlingsbøtte, som du kan sende rundt til venner, familie og kolleger via e-mail og Facebook, så de kan give et bidrag til landsindsamlingen.

Du kan nemt oprette din egen digitale indsamling her.

Hvis du ikke har lyst til at oprette en digital indsamling, kan du hjælpe børnene ved at give et bidrag på SMS, MobilePay eller via netbank:

 • Send SOS150 på SMS til 1910 og støt med 150 kr.
 • Støt via MobilePay på 75301
 • Støt via netbank: Regnr. 4183, Kontonr.:  4286227
 • Du kan også vælge at blive SOS-fadder for et barn eller en by. Så giver du et fast bidrag hver måned og hjælper de mest udsatte børn til at få en tryg opvækst og en fremtid – læs mere her

Se flere måder at støtte børnene på her

Hvordan tager jeg imod MobilePay?

Hvis du både modtager kontanter og MobilePay

 1. Vis MobilePay-nummeret – 75301 , som står på begge sider af din indsamlingsbøtte
 2. Personen logger på sin MobilePay-app, indtaster et valgfrit beløb og overfører en donation
 3. Personen vil modtage en kvittering på sin MobilePay-app, der bekræfter donationen
 4. Nu kan du takke for bidraget og ønske god dag

Hvis du kun modtager MobilePay eller SMS

 1. Vis MobilePay-nummeret – 74448 , som står på begge sider af din indsamlingsbøtte
 2. Personen logger på sin MobilePay-app, indtaster et valgfrit beløb og overfører en donation
 3. Personen vil modtage en kvittering på sin MobilePay-app, der bekræfter donationen
 4. Nu kan du takke for bidraget og ønske god dag

Husk, at holde afstand til den som åbner døren.