Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

SOS Børnebyernes landsindsamling

Hvert år i maj holder SOS Børnebyerne landsindsamling, hvor vi samler ind til udsatte og forældreløse børn.

Har du spørgsmål?

Når familier splittes

Når ekstrem fattigdom truer børn og deres forældre, sætter SOS Børnebyerne ind med hjælp. Det kan være støtte til udsatte familier, så de kan blive sammen og klare sig igennem svære tider. Hvis det ikke er muligt, at barnet kan blive hos sin familie, giver SOS Børnebyerne dem et nyt hjem i en børneby.

Rammer krig og katastrofer, hjælper SOS Børnebyerne med mad, nødhjælp og børnevenlige områder. Vi genforener børn, der har mistet deres forældre med familie eller tager dem ind i børnebyerne.

Læs mere: Fattigdom ødelægger familier

Find svar på dine spørgsmål her
Værd at vide om Landsindsamlingen
Hvad går pengene til?

På Mors dag samler vi ind, så flere børn kan få en mor. SOS Børnebyerne arbejder på to måder i over 130 lande. I børnebyerne giver vi udsatte og forældreløse børn et kærligt hjem med en ny familie og en ny SOS-mor. Vi holder børnene i håneden hele vejen og giver dem en tryg barndom.

Uden for børnebyerne samarbejder vi med sårbare familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene. Vi støtter forældrene, så de får økonomisk overskud i hverdagen, og børnene kan blive hos deres forældre, og de får en helt almindelig barndom med skole og kammerater.

Pengene fra sidste års landsindsamling d. 8. maj 2016 er blandt andet gået til at uddanne SOS-mødre og til at støtte udsatte børn i Etiopien.

Hvordan kan jeg hjælpe, hvis jeg ikke kan samle ind på dagen?

Selv om du ikke kan tage en rute d. 14. maj, kan du sagtens samle ind alligevel. For som noget nyt kan man få sin egen personlige indsamling på vores hjemmeside – en slags digital indsamlingsbøtte, som man kan sende rundt til venner, familie og kolleger, så de kan give et bidrag til landsindsamlingen.

Det er nemt at komme i gang, og med få klik kan du oprette din egen indsamling på http://indsamling.sosbornebyerne.dk/landsindsamling. Du skal bare udfylde felterne og fortælle hvorfor du samler ind. Derefter kan du dele din egen personlige indsamlingsside med venner, kolleger og familie via e-mail og Facebook. Du kan også se et eksempel på en online indsamling her: http://indsamling.sosbornebyerne.dk/landsindsamling/11-995.

Said fik en ny mor i en børneby

Samler du ind, eller giver du et bidrag til landsindsamlingen, hjælper du børn som Said på billedet her. Said kom til SOS-børnebyen på Zanzibar, da han var kun ni måneder gammel. Hans arme og ben var tynde som tændstikker, og han havde et tomt blik i øjnene.