Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

LANDSINDSAMLING - GIV EN MOR PÅ MORS DAG

Støt nu og giv forældreløse og udsatte børn en fremtid

På mors dag, søndag den 9. maj, gik mange fantastiske frivillige indsamlere på gaden for at give forældreløse og udsatte børn en tryg opvækst i en kærlig familie.

Vi hjælper både børn i udsatte familier i lokalsamfundet og børn i børnebyerne, der får et nyt hjem og en tryg og omsorgsfuld opvækst hos en SOS-mor. I børnebyen får de en familie, søskende, venner og en kvalitetsuddannelse. Det er et stærkt fundament, de kan bygge deres fremtid på.

Du kan stadigvæk nå at støtte landsindsamlingen ved at oprette en digital indsamling eller give en donation via MobilePay SMS eller online.

Sådan kan du støtte

En mor for livet

I børnebyen er SOS-morens vigtigste opgave at være som en mor for de børn, der bor i hendes familiehus, og at give dem den støtte og omsorg, de længes efter. Der bor mere end 6.000 SOS-mødre i børnebyer rundt omkring i verden, og alle har gennemgået en særlig uddannelse og været i lære hos en erfaren SOS-mor, før de fik ansvaret for deres egen familie. Alt sammen for at give børnene de bedste og kærligste rammer for en god opvækst.

Find svar på dine spørgsmål her
VÆRD AT VIDE OM LANDSINDSAMLINGEN
SOS Børnebyerne i medierne lige nu

To eksterne undersøgelser bestilt af SOS Børnebyerne har afdækket en række sager om svigt i beskyttelse af børn i SOS børnebyernes varetægt. Vi er meget berørte af sagen og ser på den med den allerstørste alvor. Hele organisationen arbejder på højtryk for at komme til bunds i problemerne og rette op på dem. For os er børnenes sikkerhed det vigtigste, og de har fortsat brug for din hjælp.

Du kan læse mere om sagen og vores håndtering her

Den nuværende medieomtale giver dig måske nogle overvejelser omkring landsindsamlingen.

Det kan vi godt forstå, og vi har derfor svaret på en række spørgsmål, som kunne være relevante for dig, da vi ønsker, at du skal have en god oplevelse, når du samler ind på søndag.

Se spørgsmål og svar

Hvorfor bliver landsindsamlingen kontantløs?

Efter grundige overvejelser har vi besluttet, at landsindsamlingen i år er kontantløs. Da færre og færre banker har kassebeholdning, bliver det lettere for dig som indsamler, da du dermed slipper for en måske lang tur i banken for at aflevere kontanter.

I stedet for en bøtte får du i år et indsamlingsskilt med en personlig kode, så vi og du kan se, hvor meget du har samlet ind. Dem du banker på hos kan enten donere via MobilePay eller på SMS. Efter indsamlingen får du en e-mail med information om, hvor meget du har samlet ind.

Hvad går pengene til?

SOS Børnebyerne arbejder på to måder i over 130 lande. I børnebyerne giver vi udsatte og forældreløse børn et nyt hjem, en ny familie og en ny SOS-mor, der holder børnene i hånden hele vejen gennem deres opvækst, indtil de er voksne og flyvefærdige.

Uden for børnebyerne arbejder vi forebyggende med sårbare og udsatte familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene. Vi støtter forældrene, så de får økonomisk overskud i hverdagen, og børnene får en helt almindelig barndom med et trygt hjem, kærlige forældre, skole og kammerater.

I SOS Børnebyerne støtter vi børnene gennem de små og store udfordringer, som et børneliv er fuldt af. Vi mener, at alle børn har ret til en tryg barndom i en kærlig familie.

Gå en søndagstur med mening. Bliv indsamler søndag d. 9. maj 2021! Find en ledig rute og tilmeld dig her

Hvordan kan jeg hjælpe, hvis jeg ikke kan samle ind på dagen?

Hvis du ikke har mulighed for gå en rute den 9. maj, kan du sagtens samle ind alligevel. Du kan nemlig oprette din egen indsamling på vores hjemmeside – en slags digital indsamlingsbøtte, som du kan sende rundt til venner, familie og kolleger via e-mail og Facebook, så de kan give et bidrag til landsindsamlingen.

Du kan nemt oprette din egen digitale indsamling her.

Hvis du ikke har lyst til at oprette en digital indsamling, kan du hjælpe børnene ved at give et bidrag på SMS, MobilePay eller via netbank:

  • Send SOS150 på SMS til 1910 og støt med 150 kr.
  • Støt via MobilePay på 75301
  • Støt via netbank: Regnr. 4183, Kontonr.:  4286227
  • Du kan også vælge at blive SOS-fadder for et barn eller en by. Så giver du et fast bidrag hver måned og hjælper de mest udsatte børn til at få en tryg opvækst og en fremtid – læs mere her

Se flere måder at støtte børnene på her