Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Midt i Lviv i Vestukraines gader ligger en bygning, som de seneste uger har fået en helt særlig betydning for Ukraines børn. I bygningen ligger SOS Børnebyernes børnevenlige område. Et område, hvor børn kan få et velfortjent afbræk fra krigen og i stedet for en stund få lov at være børn. Dér kan børnene fordybe sig i leg, være kreative og ikke mindst slappe af.

Fælles for børnene, der besøger det børnevenlige område, er, at de alle er traumatiserede. Nogle har mistet deres hjem, nogle har mistet familiemedlemmer og nogle har set grufulde ting. I de børnevenlige områder kan børnene i et par timer glemme alt det forfærdelige, der er sket, og bare være legesyge børn igen.

SOS Børnebyerne har lavet det børnevenlige område i samarbejde med den lokale partner Ukrainian Education Platform.

Traumatiserede børn har brug for leg

Oprettelsen af børnevenlige områder er en central del af SOS Børnebyernes nødhjælpsindsat. Når et barn bliver revet ud af sine trygge omgivelser på grund af krig eller katastrofer, forsøger SOS Børnebyerne at gøre plads til leg midt i al kaos.

Legen er ifølge børnepsykolog John Halse barnets vigtigste værktøj til at bearbejde et traume:

”Børn leger, fordi de leger. Der er ingen motiver bag det. De gør det bare, og de kan fordybe sig så meget i det, at de glemmer tid og sted. For traumatiserede børn i krigszoner eller katastrofeområder giver legen et frirum til bare at være barn igen midt i kaos.”

I krig og katastrofe forsøger SOS Børnebyerne at skabe rammerne for, at børnene kan lege. Det kan være aktiviteter som et par timers skolegang om dagen, legestuer, rollespil, tegneværksted og fællessang.

Børnevenlige områder

  • SOS Børnebyernes katastrofefond hjælper børn ramt af krig og katastrofer over hele verden. Katastrofefonden sikrer, at vi kan rykke hurtigt ud og yde livsnødvendig nødhjælp og oprette børnevenlige områder.
  • De seneste år har midlerne fra fonden blandt andet gjort det muligt at hjælpe ofre for eksplosionen i Beirut, de børn og familier i Mozambique, som mistede alt til cyklonen Idai, og børn og familier på flugt fra krigen i Syrien.
  • Støt katastrofefonden her.

Hjælp børn ramt af krig og katastrofer - støt SOS Børnebyernes katastrofefond

Giv et bidrag