Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

SOS Børnebyerne ser på udviklingen i Ukraine med den største alvor og gør alt, hvad organisationen kan, for børn og voksnes sikkerhed. Derfor blev 20 børn og syv SOS-plejeforældre den 16. februar hjulpet med at flytte fra Lugansk til Lviv i det vestlige Ukraine. Seks SOS-plejeforældre med i alt 14 børn har valgt at blive i Lugansk indtil videre. SOS Børnebyerne holder løbende kontakt med dem, støtter dem så meget som muligt og er klar til at tage imod dem i Vestukraine, hvis de bestemmer sig til at flytte i den kommende tid. 

Alle børn i SOS Børnebyernes varetægt og alle plejeforældre og medarbejdere har det efter omstændighederne godt. Selvom børn og voksne ikke er berørt direkte, er det en stressende og usikker situation, der påvirker alle. Derfor bliver alle tilbudt psykologhjælp, så de kan få bearbejdet deres oplevelser. 

Der bliver på længere sigt sørget for boliger til alle, der ønsker at forlade Østukraine, i Brovary ved Kiev, hvor SOS Børnebyernes anden børneby ligger. SOS Børnebyerne sørger desuden for størst mulig fortsat støtte til alle de familier, der er en del af vores hjælpeprogram i Østukraine ved kontaktlinjen. Der bliver blandt andet sørget for ekstra midler til 55 børn og deres familier, så de kan flytte ud af Østukraine, hvis de vælger det.  

Hjælp siden konfliktens begyndelse 

SOS Børnebyerne har haft hjælpeindsatser i det østlige Ukraine, stort set siden konflikten brød ud, med støtte til både familier i områderne ved kontaktlinjen og internt fordrevne familier. SOS Børnebyerne støtter med medicin og sundhedstiltag, uddannelse og social eller psykosocial støtte.

Behovet for psykologhjælp til børn i området er tredoblet siden efteråret 2015. Trods farlige arbejdsforhold har SOS Børnebyerne i 2015 hjulpet over 300 internt fordrevne børn i Kiev-regionen og 160 internt fordrevne børn i Lugansk-regionen. Indsatserne fortsættes i det omfang, det overhovedet kan lade sig gøre, og afhængigt af situationens udvikling. 

Bliv fadder for børn i Ukraine

Som fadder støtter du SOS Børnebyernes arbejde for udsatte og forældreløse børn i det krigsramte land, hvor rigtig mange børn desværre har brug for hjælp lige nu.

Hjælp Ukraine – klik her.


Støt med Mobilepay eller SMS

Du kan også støtte SOS Børnebyernes arbejde i Ukraine med et bidrag.
Sms SOS til 1910 og støt med 150 kroner eller send et valgfrit beløb på Mobilepay 11386.


Støt Ukraine som virksomhed

Læs mere om hvordan din virksomhed kan hjælpe