Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Ideer til aktiviteter

Her på siden kan du finde inspiration til aktiviteter. Du kan både få gode råd til indledende overvejelser og ideer til nye arrangementer.

Ideer til aktiviteter

Udstillinger

Udstillinger kan være en god måde at skabe opmærksomhed om SOS Børnebyerne på. De bedste steder er selvfølgelig der, hvor der kommer mange mennesker – messer, biblioteker, storcentre, gågaden mv.

I kan med fordel supplere udstillingen med små film, der kan køre i baggrunden.
I finder små SOS-film her.

Konkurrencer

Konkurrencer er en god måde at komme i kontakt med børn og forældre. Tegnekonkurrencer er populære og kan laves langt de fleste steder. Det eneste I skal bruge er papir, tusser og et lille bord. Se om I ikke kan få sponsoreret præmier fra lokale butikker. Konkurrencer er desuden en god måde at skaffe presseomtale af arrangementet efterfølgende ved at annoncere vinderne.

Fiskedam og lykkehjul tiltrækker ligesom konkurrencer mange folk. Det er muligt at låne et lykkehjul på SOS-kontoret i København.

Faste arrangementer

Erfaringen viser, at det er en rigtig god idé at have faste tilbagevendende arrangementer. I Herning afholder de hvert år et modeshow, i Gentofte arrangerer de et stort cykelløb, og i Hjerting holder de en hattefest. Fælles for de store succesfulde arrangementer er, at grupperne har bygget videre på en succes, som nu er blevet til en årlig tilbagevendende begivenhed, som lokalområdet forventer og glæder sig til. Derudover er de frivillige rigtig gode til at finde lokale sponsorer og få omtale af arrangementet - og så bakker alle i gruppen op om arrangementet.

Vær synlig i bybilledet

I langt de fleste byer arrangeres der julemarkeder, messer, kulturdage osv. Det kan være en god idé at koble sig på den slags arrangementer, hvor I er sikre på, at der kommer en del mennesker. Hør, om I ikke kan få lov at være til stede med en stand, og lav noget sjovt, som tiltrækker folk, for eksempel en fiskedam eller en konkurrence. Find ud af, hvad der passer ind i jeres stil og gå med for at ”vise flaget.”

Højtider og mærkedage

Mange familier vil gerne lave noget hyggeligt sammen i forbindelse med mærkedage og højtider. Derfor kan det være en god idé at lave aktiviteter til fastelavn, påske og jul. Det kan være at slå katten af tønden og pynte fastelavnsboller eller lave æggeløb og så karse.

Foredrag

Vi oplever, at klubber og foreninger er interesserede i foredrag om SOS Børnebyernes arbejde. Foredrag er en god måde at sprede budskabet, da der er god tid til at fortælle om og gå i dybden med vores arbejde.

Vi har lavet et foredrag i PowerPoint med fokus på vores generelle arbejde og indsamlingsprojekterne i Zanzibar. Hvis du har besøgt en børneby, så gør gerne foredraget personligt med egne billeder fra børnebyer. Find foredraget her

Vi tager ikke penge for SOS-foredrag, men der falder som regel lidt af til foredragsholderen som tak. Det er altid i orden at bede om godtgørelse for transportudgifter.

Brug en lokal kendis

Hvis I planlæger et lidt større arrangement, kan det være en god idé at finde en lokal kendis, der kan fungere som trækplaster.

Presse

Størstedelen af SOS Børnebyernes presseomtale kommer fra de lokale medier. Udover at sikre flere besøgende til et arrangement kan lokal presseomtale også betyde, at flere mennesker bliver opmærksomme på SOS Børnebyerne som organisation og vores arbejde. Det kan både skabe flere støtter og frivillige.

Det er altid en god idé at få lokal pressedækning på et arrangement – både før og efter. Men I kan også sende andre historier til lokalpressen. Det kan for eksempel være, hvis I har besøgt en børneby, en i lokalgruppen har rund fødselsdag, gruppen har jubilæum osv. Send altid et foto med, så omtalen kommer til at fylde mere og bliver endnu mere synlig. Husk også at sende til de regionale medier, lokalt tv og radio.

Vi hjælper altid gerne med pressemeddelelser. Tag blot fat i frivilligkoordinatoren.

Guides til aktiviteter

Nedenfor finder du nogle guides, som kan give inspiration til aktiviteter. De er lavet af lokalgrupper og er lige til at gå til.

Har du spørgsmål?

Charlotte Henriques, Senior Community Engagement Manager