Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Fra slum til femstjernet hotel

Da Neila blev født i slummen, lå det ikke i kortene, at hun senere i livet ville arbejde som kokkelev på et femstjernet hotel.

Foto: Anders Bobek

 

”Min mor døde, da jeg var otte. Jeg var nødt til at lære at lave mad, så jeg kunne hjælpe min far og søster. Det var også sådan, at jeg opdagede min passion for madlavning,” fortæller Neila.

Neila bor i slummen i Nairobi sammen med sin far og søster. Hendes far har de sidste mange år været alene med pigerne, efter at deres mor døde af aids. Som 18 årig startede Neila sin uddannelse som kok og tjener på SOS Børnebyernes tekniske skole i Nairobi.

”Vi har været meget heldige. SOS Børnebyerne har sørget for, at min søster og jeg er kommet i skole og senere gymnasiet, og nu har de givet mig muligheden for, at jeg kan udleve min drøm og blive kok,” fortæller Neila, hvis søster har fået støtte af SOS Børnebyerne til at læse økonomi på universitetet.

Gennem Neilas opvækst er familien desuden blevet støttet med medicin til deres far, som er hivsmittet og søstrene har fået undervisning i, hvad det vil sige at leve med en hivsmittet.

 

Vi har været meget heldige. SOS Børnebyerne har sørget for, at min søster og jeg er kommet i skole og senere gymnasiet, og nu har de givet mig muligheden for, at jeg kan udleve min drøm og blive kok,”

Sigter efter stjernerne

Neila skulle som en del af sin uddannelse ud at arbejde som kokkeelev. Elevtiden blev helt speciel, da et af Kenyas fineste hoteller, et femstjernet hotel i havnebyen Mombasa, ansatte hende.

”Jeg lærte at lave mad fra forskellige egne af verden. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville arbejde på et femstjernet hotel og stå og tilberede fisk og blæksprutter til fornemme mennesker.”

Neila er færdiguddannet og håber, at hun kan få et job på et hotel i Nairobi, der er lige så fint som det hotel i Mombasa, hvor hun var elev. Men hendes drømme stopper ikke der.

 

Giv flere børn som Neila en vej ud af slummen

Med din støtte kan vi give børnene et godt børneliv, en uddannelse og muligheden for at skabe sig en god fremtid som voksne.

Giv et bidrag og hjælp børn som Neila

Neila under sin uddannelse som kok og tjener på SOS Børnebyernes tekniske skole i Nairobi. Foto: Anders Bobek

”Jeg har passion for at lave mad. Det er en god evne at have. Det betyder, at jeg senere kan starte min egen virksomhed. Jeg drømmer om at starte et bageri. Jeg elsker at bage, ”fortæller Neila og fortsætter:

”Jeg er glad og stolt, over det jeg har opnået. Der hvor jeg vokser op, er der ikke mange, der får en chance for at få en uddannelse. Jeg vil bevise over for verden, at uanset hvor du er fra, og hvem du er, så kan du udleve dine drømme. Nogle gange har du bare brug for en hjælpende hånd. ”

Giv et bidrag og hjælp børn som Neila