Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Fra slummen til femstjernet hotel

Da Neila blev født i slummen, lå det ikke i kortene, at hun senere i livet ville arbejde som kokkelev på et femstjernet hotel.

Foto: Anders Bobek

”Min mor døde, da jeg var otte. Jeg var nødt til at lære at lave mad, så jeg kunne hjælpe min far og søster. Det var også sådan, at jeg opdagede min passion for madlavning,” fortæller 21-årige Neila.

Neila bor i slummen i Nairobi sammen med sin far og søster. Hendes far har de sidste mange år været alene med pigerne, efter at deres mor døde af aids. For tre år siden startede Neila sin uddannelse som kok og tjener på SOS Børnebyernes tekniske skole i Nairobi.

”Vi har været meget heldige. SOS Børnebyerne har sørget for, at min søster og jeg er kommet i skole og senere gymnasiet, og nu har de givet mig muligheden for, at jeg kan udleve min drøm og blive kok,” fortæller Neila, hvis søster får støtte af SOS Børnebyerne til at læse økonomi på universitetet.

Gennem Neilas opvækst er familien desuden blevet støttet med medicin til deres far, som er hivsmittet og søstrene har fået undervisning i, hvad det vil sige at leve med en hivsmittet.

Sigter efter stjernerne

Neila skulle sidste år, som en del af sin uddannelse, ud at arbejde som kokkeelev. Elevtiden blev helt speciel, da et af Kenyas fineste hoteller, et femstjernet hotel i havnebyen Mombasa, ansatte hende.

”Jeg lærte at lave mad fra forskellige egne af verden. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville arbejde på et femstjernet hotel og stå og tilberede fisk og blæksprutter til fornemme mennesker.”

Neila er færdiguddannet til november og håber, at hun kan få et job på et hotel i Nairobi, der er lige så fint som det hotel i Mombasa, hvor hun var elev. Men hendes drømme stopper ikke der.

”Jeg har passion for at lave mad. Det er en god evne at have. Det betyder, at jeg senere kan starte min egen virksomhed. Jeg drømmer om at starte et bageri. Jeg elsker at bage, ”fortæller Neila og fortsætter:

”Jeg er glad og stolt, over det jeg har opnået. Der hvor jeg vokser op, er der ikke mange, der får en chance for at få en uddannelse. Jeg vil bevise over for verden, at uanset hvor du er fra, og hvem du er, så kan du udleve dine drømme. Nogle gange har du bare brug for en hjælpende hånd. ”

For tre år siden startede Neila sin uddannelse som kok og tjener på SOS Børnebyernes tekniske skole i Nairobi. Foto: Anders Bobek