Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Det var en rettidig evakuering af de små patienter under luftalarmerne, der gjorde, at ikke flere mistede livet i mandagens russiske angreb på et børnehospital i Kyiv, der bl.a. behandler kræftramte børn og børn i dialyse. En læge og en besøgende mistede livet, mens 40 er såret – heraf otte børn. Operationsstuer, sengeafdelinger og børnevenlige områder er ødelagt, og de mange patienter og pårørende er nu fordelt på byens øvrige hospitaler.

Nu venter en omfattende renovering og genopbygning af hospitalet. I første omgang er der fokus på oprydning og genetablering af elektricitet, mens hospitalets hæmodialyse-afsnit er totalskadet og skal genopbygges. Samtidig udarbejdes der planer for hvert enkelt barn, dets behov og fremtidige behandling og pleje.

“Okhmatdyt Hospitalet er svært beskadiget. Dets patienter såret på ny af ​​et målrettet, overlagt missilangreb. Chok og sorg stopper os ikke fra handling. Vi vil bidrage til genopbygningen af ​​denne unikke, medicinske facilitet. Vi vil fortsætte med at støtte dets patienter i deres rehabilitering. Vi opfordrer til solidaritet. Vi beder jer hjælpe os med at redde børn fra følgerne af det barbariske angreb,” siger Serhii Lukashov, direktør for SOS Børnebyerne i Ukraine.

Håndsrækning på vej fra Danmark

SOS Børnebyernes organisation i Ukraine har haft et partnerskab med netop Okhmatdyt Hospital siden 2023, og derfor rakte organisationen i går ud til de øvrige SOS-organisationer for at bede om økonomisk støtte til at kunne hjælpe med omsorg og fortsat pleje til de mange børn, der nu er blevet placeret på Kyivs øvrige hospitaler, samt renovering og genopbygning af hospitalet. SOS Børnebyerne i Danmark har i dag, onsdag, sendt en million kroner til den ukrainske SOS-organisationer, så de bedst muligt kan bistå børn og ansatte.

“Det er i forvejen en forfærdelig situation, som de kræftsyge og andre alvorligt syge børn og deres forældre står i. Nu har de også skullet gennemleve et missilangreb; det må være fuldstændigt ubærligt for dem at skulle rumme. Børn har altid ret til og krav på beskyttelse i krig og konflikt, derfor sender vi fra Danmark en million kroner til vores kollegers og hospitalsstabens indsats for børnene og deres videre behandlingsforløb. Vores tanker går til alle børn og pårørende på Okhmatdyt Hospitalet og til befolkningen i de i mandags angrebne områder Ukraine,” siger Peter Hermann Kamph, chef for kommunikation og partnerskaber i SOS Børnebyerne.

Det er penge fra SOS Børnebyernes katastrofefond, der netop er beregnet til uventede humanitære behov forårsaget af krig og katastrofe, der nu sendes til Ukraines største børnehospital.

Du kan støtte SOS Børnebyernes katastrofefond ved at klikke på teksten her.

Et barn trøstes efter et russisk missil har ramt Ukraines største børnehospital, Okhmatdyt Hospitalet. Foto: Okhmatdyt Hospital

Et barn trøstes efter et russisk missil har ramt Ukraines største børnehospital, Okhmatdyt Hospitalet.
Foto: Okhmatdyt Hospital