Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Dansk børnetøjsfirma støtter SOS-børnehave i Laos

Børnetøjsfirmaet Wheat har valgt at støtte SOS Børnebyernes arbejde i Luang Prabang, Laos, med 100.000 kroner årligt.

100.000 gode danske kroner er nu hvert år på vej til børnehaven i SOS-børnebyen i den laotiske by Luang Prabang. Pengene kommer fra det danske børnetøjsmærke Wheat, der har valgt at blive verdensmålspartner hos SOS Børnebyerne.

”Det siger sig selv, at som børnetøjsfabrikant er det en helt naturlig ting at støtte en børnehave. Men vi går også meget op i virksomhedernes sociale ansvar,” fortæller Charlotte Galsgaard, der sammen med sin mand startede Wheat i 2002.

Wheats tøj sælges på nettet og fra butikker over hele verden.

”Når vi har valgt nu at støtte SOS Børnebyerne, er det fordi, vi her kan støtte et helt konkret formål. Den mulighed er der ikke hos andre velgørende organisationer,” siger Charlotte Galsgaard.

Det er de 100 børn i SOS-børnehaven i Luang Prabang, der får glæde af Wheats støtte på 100.000 kr. om året.

Landefakta: Laos

  • Der bor godt 6,8 millioner mennesker.
  • En laot tjener i gennemsnit 13.705 kroner om året eller 37,50 kroner om dagen.
  • Godt 17 procent af befolkningen lever under fattigdomsgrænsen på 1,90 US dollar om dagen.
  • 34 procent af befolkningen er under 14 år.
  • 85.000 eller 3,5 procent af børn under 15 år har mistet en eller begge forældre.
  • 97 procent af alle børn starter i 1. klasse, men i gennemsnit møder kun 85 procent op i grundskolen hver dag, og kun 73 procent af de børn, der starter i 1. klasse, når til 5. klasse. Kun 45 procent fortsætter i overbygningen.
  • 44 procent af alle børn udvikler sig ikke, som de skal, på grund af under- eller fejlernæring.


Medarbejderne skal engageres
Formålet er også at samle medarbejderne i Wheat om et konkret socialt projekt og engagere dem i støtten til SOS Børnebyerne. Noget alle kan stå sammen om for at gøre en forskel.

”Vi håber, det kan udvikle sig til, at en eller to medarbejdere hvert år kan komme til Luang Prabang, så de helt konkret kan se, at vores støtte betyder noget og gør en forskel for børnene,” siger Charlotte Galsgaard.

SOS-børnehaven i Luang Prabang har plads til 100 børn. Udover børn fra børnebyen kommer der også børn fra lokalområdet. Børnehaven har 7 ansatte.

Som verdensmålspartner i SOS Børnebyerne støtter Wheat en global indsats for en bedre verden for udsatte og forældreløse børn i tråd med FNs verdensmål. Med støtten til børnehaven er Wheat specifikt med til at fremme indsatsen for verdensmål 4 – ’kvalitetsuddannelse’, da børnehaven er der, hvor børnenes fundament støbes og de klædes på til deres fremtidige uddannelsesforløb.

Glad for støtten
Samarbejdet mellem Wheat og SOS Børnebyerne startede i september 2017, hvor Wheat ønskede at støtte SOS Børnebyerne med overskuddet fra salget på Black Friday. Det blev en stor succes.

”Vi er meget glade for, at Wheat har valgt at blive verdensmålspartner. Partnerskaber gør det muligt for os at planlægge langsigtet og målrettet med vores støtte til de udsatte og forældreløse børn,” fortæller Andreas Honoré, Corporate Relations Manager i SOS Børnebyerne.

Læs mere om SOS Børnebyernes arbejde i Laos.

Læs mere om Wheat.

 

Når vi har valgt nu at støtte SOS Børnebyerne, er det fordi, vi her kan støtte et helt konkret formål. Den mulighed er der ikke hos andre velgørende organisationer

– Charlotte Galsgaard, grundlægger af Wheat i 2002 sammen med sin mand

Har du spørgsmål?

Irene Koch Rasmussen, Senior Relations Manager