Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Nu vil Naomi være landmand

En SOS-mor har mange munde at mætte og dermed også et stramt husholdningsbudget. For at holde udgifterne på de stigende fødevarer nede dyrker flere og flere børnebyer selv deres mad i mini-landbrug.

I børnebyen Eldoret i Kenya har de både grøntsager, kyllinger og kvægfarm. Det er et hit blandt både de voksne og børnene. Lille Naomi er sendt i køkkenhaven for at høste kål til sin SOS-families middag. De 15 SOS-familier har alle et stykke med grøntsager i haven omkring hvert familiehus. Her dyrker mødre og børn i fællesskab grøntsager som løg, bønner, spinat, majs og kål.

”Jeg tror, at jeg vil være landmand, når jeg bliver stor. Jeg kan i hvert fald godt lide at passe de dyr, vi har her i børnebyen. Jeg kan også godt lide at hjælpe min mor i køkkenhaven,” siger Naomi.

Hver familie har også sit eget hønsehus med høns og hane, så husholdningerne er selvforsynende med æg. Nogle æg får lov at klække, så børnene kan opleve de små, dunede kyllinger. Sommetider slagtes og spises de voksne kyllinger.

Jeg tror, at jeg vil være landmand, når jeg bliver stor. Jeg kan i hvert fald godt lide at passe de dyr, vi har her i børnebyen. Jeg kan også godt lide at hjælpe min mor i køkkenhaven

I børnebyen i Eldoret holder de høns og kvæg og dyrker grøntsager som løg, bønner, spinat, majs og kål.