Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

I forlængelse af sit strategiske partnerskab med Danida / Udenrigsministeriet har SOS Børnebyerne modtaget en bevilling på 4,4 millioner kroner til en hjælpeindsats for sårbare familier – især kvinder og børn – i Somalia, der er særligt udsatte pga. den voldsomme tørke, der har ramt Afrikas Horn.

Millioner af mennesker er internt fordrevne på grund af tørken og mangler både mad, drikkevand, tag over hovedet og adgang til lægehjælp. Indsatsen skal bl.a. sikre beskyttelse og mad til særligt udsatte børn og familier og løber indtil udgangen af 2022. SOS Børnebyerne i Somalia driver et antal sundheds- og ernæringsklinikker i den centrale del af landet, som indsatsen tager udgangspunkt i og komplementerer.

– Det er helt afgørende, at vi nu kan gøre en endnu større forskel i en krise, der helt akut og livstruende for hundredtusindvis af mennesker. Somalia er hårdt ramt af tørken, der drastisk forværrer situationen for børn, der i forvejen var udsatte – 1,4 millioner børn er underernærede, heraf 330.000 meget alvorligt. De ekstra midler fra den danske stat betyder, at vi kan hjælpe tusindvis af de hårdest ramte børn og familier med effektive tiltag, bl.a. fordi vi har en stærk partner på jorden i form af vores somaliske SOS-kolleger. Deres høje faglighed indenfor sundhed, ernæring samt beskyttelse af børn og kvinder i livstruende kriser vil være en stor styrke for den nye indsats. Samtidig vil indsatsen få en god synergieffekt ift. det arbejde, SOS Børnebyerne i forvejen udfører i Somalia, siger Mads Klæstrup Kristensen, adm. direktør for SOS Børnebyerne Danmark.

Du kan læse mere om det strategiske partnerskab mellem SOS Børnebyerne og Danida / Udenrigsministeriet her.