Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Arv ændrer liv

Irene og Hans Jørgen Jørgensen har besluttet sig for at testamentere en del af deres arv til SOS Børnebyerne. Det gør de, både fordi de har et fadderbarn i Malawi, og fordi de har besøgt en børneby og set, at hjælpen virker. Nu kommer også deres arv til at hjælpe de børn, der har allermest brug for det.

Hans Jørgen og Irene. Foto: Lars Just

Det er en årtier lang tradition for ægteparret Irene og Hans Jørgen Jørgensen at hjælpe udsatte børn. Igennem mange år støttede de to børn i Gambia, som nu er voksne og forsørger deres egne familier. En rejse til Gambia blev starten på en lang livsrejse med SOS Børnebyerne i rygsækken.

Gambia strækker sig som en lang, smal tange fra Atlanterhavet i vest og næsten 500 km ind i landet. Ved Atlanterhavets kyst ligger SOS-børnebyen Bakotehden ene af to SOS-børnebyer i Gambia. Irene og Hans Jørgen fik lejlighed til at besøge Bakoteh på en af deres rejser til Gambia, som ikke alene er et af Afrikas mindste lande, men også et af de fattigste.

“Vi kunne straks se, hvor godt alting kørte i børnebyen. Vi kunne godt lide SOS-medarbejderne og SOS-mødrenes indstilling og kunne med egne øjne se, hvordan børnene fik hjælp,” fortæller Hans Jørgen.

Den oplevelse blev afgørende, både da Irene og Hans Jørgen besluttede sig for at blive SOS-faddere, og da de senere besluttede sig for også at testamentere penge til SOS BørnebyerneDe har siden 2015 været faddere for Grace, der bor i en SOS-børneby i Malawi. De valgte et barn i Afrika, fordi det skulle være muligt at rejse dertil, og de valgte en pige, fordi piger ofte er sårbare overfor at blive udnyttet, blive giftet bort og ikke have adgang til skolegang.

Siden 2015 har ægteparret været SOS-fadder for Grace, der vokser op i en SOS-børneby i Malawi. Foto: Lars Just