Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Plejeforældre åbner deres hjem for Jimmas forældreløse børn

Efter en kvinde efterlod sin nyfødte pige på hospitalet, tog Maza Haile Selassie og hendes mand Abebe Zida deres første plejebarn til sig. Desværre er det slet ikke unormalt, at børn efterlades i den etiopiske by, Jimma.

Jakob Fuhr
Maza og hendes højtelskede plejedatter, Marcia.

Maza og Abebe hjælper deres plejedatter med at lægge et puslespil.

”De betragter os som deres forældre”

Da Weliya Abbagelan og hendes mand Teshome Mamo hørte om det foruroligende høje antal af efterladte børn i deres lokalområde, ville de straks tilbyde deres hjælp. ”Det er ikke meningen, at børn skal efterlades eller gemmes væk,” siger Teshome og fortsætter: ”Der er nogen, som skal tage sig af dem.”

Parret var en af de første plejefamilier i Jimma. For otte år siden åbnede de deres hjem for Meti, som dengang kun var tre år gammel. Da Weliyas søster få år senere døde, tog parret også deres niece Hawi til sig.

”Det bedste, jeg ved, er, når vi alle griner sammen,” siger Weliya og fortsætter: ”Og jeg elsker, at vores to døtre betragter os som deres forældre.”

Førstegangsforældre modtager en velsignelse

Tadele Frede og hans kone Bogalech Bosen har altid ønsket at blive forældre. Men parret var ikke i stand til selv at undfange børn, så i stedet besluttede de at blive plejeforældre og give børn i nød omsorg.

”Vi var lykkelige, da vi fik vores søn,” siger Tadele og fortsætter: ”Det navn, vi gav ham, betyder ’velsignelse til familien’.”

”Når jeg ser min søn, bliver jeg så glad,” siger han. ”Når jeg kommer hjem, og han står klar og venter på mig, så føler jeg mig som en far. Jeg har et barn, og det gør mig så lykkelig.”

Jeg vil være SOS-fadder for en