top

Om os

Hvem er vi?

SOS Børnebyerne er en af verdens største private humanitære børneorganisationer. I over 60 år har vi arbejdet på at sikre forældreløse og udsatte børn et kærligt hjem og en tryg opvækst i en familie. SOS Børnebyerne er i dag til stede i over 130 lande over hele verden.
 

Hvordan hjælper vi?

Hos SOS Børnebyerne tror vi på, at forældreomsorg er nøglen til et godt børneliv. Derfor mener vi, at alle børn skal have mulighed for at vokse op i en familie, som giver dem kærlighed og tryghed, hvad enten det er i barnets biologiske familie eller i en ny SOS-familie.

Måden SOS Børnebyerne hjælper på afhænger af det enkelte barns situation.

  • Når børn er alene: Forældreløse børn, og børn som af andre årsager ikke har voksne, som kan tage sig af dem, kan vi give et kærligt hjem i en SOS-børneby. Her vokser barnet op i en SOS-familie med søskende og en SOS-mor. Vi sørger vi for,at biologiske søskende kan vokse op i samme SOS-familie.
Læs mere om vores børnebyer.
 
  • I udsatte familier: Hvis barnet lever i en udsat familie hos for eksempel en enlig forældre, en bedstemor eller tante, hvor der er fare for, at familien bryder sammen, kan vi træde til og arbejde på at styrke familiens vilkår, så de voksne kan løfte både sig selv og deres forældreansvar. Fattigdom og sygdom er blandt de hyppigste årsager til, at forældre ikke selv kan drage omsorg for deres børn,
Læs mere om vores familieprogrammer.
 

SOS Børnebyerne arbejder også for at få verdens ledere og lande til at respektere barnets rettigheder. Det gør vi ved at tale forældreløse og udsatte børns sag over for regeringer, myndighed og andre magthavere både nationalt og internationalt.
 


Om SOS Børnebyerne International

SOS Børnebyerne i Danmark er medlem af paraplyorganisationen SOS Børnebyerne International (SOS Kinderdorf International), der har hovedsæde i Innsbruck i Østrig.

Besøg den internationale organisation.

SOS Børnebyerne International består af over 100 selvstændige, nationale medlemsforeninger. Den globale føderation koordinerer arbejdet og sikrer, at hjælpen fra de mange forskellige bidragydere og lande bliver administreret effektivt, og at indsatsen overalt i verden følger SOS Børnebyernes principper.

Her arbejder SOS Børnebyerne

Forældreløse og udsatte børn får en tryg barndom i over 500 SOS-børnebyer i over 130 lande i hele verden. 

Har du spørgsmål?

Find svarene i vores samling af ofte stillede spørgsmål

Kontakt

Du er meget velkommen til at kontakte os på:

Telefon: 33 73 02 33
eller på e-mail: info@sosbornebyerne.dk

Graf over hvordan SOS Børnebyerne fordelte støtten i 2015

Sådan fordelte vi støtten i 2015

Broderparten af midlerne blev brugt på forældreløse og udsatte børn i SOS-børnebyer og udsatte børn i famillieprogrammer, der er i fare for at blive forældreløse.

Indsamlingsetik og vedtægter

De støtter os

Læs også

Se hvem vi er

Hils på medarbejderne på vores kontor i København.

Årsberetning og nøgletal

I SOS Børnebyernes årsberetning finder du nøgletal og illustrationer af, hvor hjælpen går hen.

Job hos SOS Børnebyerne

Vil du være en del af familien? Se ledige stillinger her.

En mand og hans vision

SOS Børnebyerne bygger på en ung østrigers oplevelser blandt forældreløse børn.

verdenskort

Danske prioritetslande

En række lande har særligt tæt forhold til Danmark gennem tætte partnerskaber. Læs om hvordan vi gør en forskel.

/* pageName= Om os pagePrefix= breadCrumb=Home / Om os mainDomain=sosbornebyerne.dk langIdentifier=DK,dk */