top
Foto: Reuters
01.03.2013

Situationen i Syrien bliver værre dag for dag

Som følge af konflikten i Syrien står landet over for enorme problemer, og situationen forværres dag for dag. Derfor intensiverer SOS Børnebyerne indsatsen for Syriens børn.


”Situationen i Syrien bliver værre dag for dag, og den udbredte vold har en katastrofal virkning på Syriens civile kvinder, mænd og børn,” siger FN’s humanitære chef, Valerie Amos.


Konflikten har ramt mange områder af det syriske samfund. Ifølge FN spreder smitsomme, vandbårne sygdomme så som tyfus og leverbetændelse sig, da det står slemt til med landets vand- og sanitetssektor.

Halvdelen af Syriens hospitaler ødelagt
Derudover er mere end halvdelen af landets hospitaler blevet ødelagt, og de, der stadig er åbne, mangler basale forsyninger af for eksempel antibiotika og smertestillende medicin. Yderligere er hver femte skole enten ødelagt eller brugt som midlertidigt huslyfor de fordrevne familier, og fødevarepriserne estimeres at være steget med 300 procent nogle steder i Syrien.

SOS Børnebyerne sætter stærkere ind
Omgivet af sygdomme, uden adgang til skoler og måske fordrevet af vold og kampe er mere end 2 millioner børn ifølge UNICEF uskyldige ofre for den væbnede konflikt, der hærger Syrien.

SOS Børnebyerne har i forvejen to børnebyer i Syrien, men på grund af den akutte situation er målet at hjælpe yderligere 7000 af de mest udsatte børn og deres familier. Det sker igennem uddeling af basale fornødenheder såsom mad, sanitet, tøj og lægehjælp.

Derudover giver vi børn på flugt hjælp til at bearbejde de traumer, de måtte have fået i forbindelse med konflikten. Og vi sikrer, at børnene kan fortsætte deres skolegang på trods af de svære kår, ved at betale deres skolepenge og skolematerialer.
 

Hjælp os med at hjælpe Syriens børn.

/* pageName= Situationen i Syrien bliver værre dag for dag pagePrefix= breadCrumb=Home / Seneste nyt / Situationen i Syrien bliver værre dag for dag mainDomain=sosbornebyerne.dk langIdentifier=DK,dk */